[Herinneringen] Vooral doorbloggen

Gaston Dorren 

Over taal is natuurlijk in de eerste plaats een blog, dat is zo duidelijk als wat. Die deskundige en sympathieke gedrevenheid van Filip en zijn redactie, die bonte variatie van onderwerpen, dat plezier in woorden boven plaatjes, de identieke vormgeving van elk artikel, met telkens zo’n auteursselfie: allemaal des blogs. Voor de goede verstaander zijn ook de voetnoten en literatuurverwijzingen duidelijke aanwijzingen: online is de ruimte onbeperkt, dus ze worden geplaatst, desnoods voor die ene lezer die ze wel leest.

Slechts enkele details verraden dat Over taal niet in álle opzichten een blog is. Zo staan er weinig tot geen typfouten in. Er valt nergens iets door te klikken. De foto’s zijn in zwart-wit. En het vreemdst van alles: Over taal is het enige blog dat door de brievenbus mijn huis binnenkomt.

Er zijn dus nog wel een paar verbeterpuntjes. Voeg links toe. Plaats kleurenfoto’s. En betreed mijn woning voortaan gerust via mijn internetaansluiting. Kortom: ga met Over taal helemaal digitaal. Voor een schappelijk bedrag is het Albanese adres overta.al nog te bekomen, heb ik net gezien. Ik heb de url alvast aan mijn favorieten toegevoegd!

 

Gaston Dorren is taaljournalist en auteur. Zijn nieuwste boek heet Lingua – Dwars door Europa in 69 talen.