Persbericht: Tijdschrift Over Taal herrijst uit de as

Het ‘Tijdschrift Over Taal’ herrijst uit zijn as als een gratis elektronisch tijdschrift over taal, tekst en communicatie.

Archief

Het laatste, papieren nummer van zijn voorganger, ‘Over taal’, verscheen eind 2017. Toen besliste uitgeverij INNI na 56 jaargangen het blad niet langer uit te geven. Dat laatste nummer vindt u in het archief van Over Taal: https://overtaal.be/archief-1998-2017/ (zoekterm 2017, 5). Daarin leest u onder meer over de rijke geschiedenis van het blad, die teruggaat tot 1962. Alle artikelen uit de periode 2004- 2017 staan trouwens op de website gedigitaliseerd.

Redactie

De redactie van ‘Tijdschrift Over Taal’ bestaat als voorheen uit: Filip Devos (hoofdredacteur), Albert Oosterhof, Hanne Kloots en Natalie Hulsen (redacteurs). De redactie wil een leesbaar en aangenaam online blad maken voor alle taalgebruikers die door taal, tekst en communicatie geboeid zijn.

Populariserend

De bijdragen in ‘Tijdschrift Over Taal’ worden door een ruim
publiek gelezen, en moeten dan ook vrij populariserend zijn, al blijven ze op een wetenschappelijke leest geschoeid. Auteurs die een bijdrage willen publiceren in het tijdschrift, kunnen op de website terecht voor richtlijnen. ‘Tijdschrift Over Taal’ staat in de VABB-classificatie vermeld als peer-
reviewed tijdschrift.

‘Over taal’ is dood. Leve ’Tijdschrift Over Taal’!

1 reactie

  1. Leuk 1 april berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.